menusearch
mesdaghshomal.ir

درمان آسیب های اجتماعی اراده مسولان است نه تدوین اطلس

جستجو
شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ | ۰۳:۱۶:۰۹
۱۴۰۳/۱۲/۲۵ شنبه
(3)
(0)
درمان آسیب های اجتماعی اراده مسولان است نه تدوین اطلس
درمان آسیب های اجتماعی اراده مسولان است نه تدوین اطلس

جویبار اطلس نمی‌خواهد ؛

درمان آسیب های اجتماعی اراده مسولان است نه تدوین اطلس

 

 
اخیرا خبری با تیتر پرطمطراق در پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری جویبار تحت عنوان"تدوین اطلس آسیب های اجتماعی شهرستان جویبار با حضور دکتر عباسی جامعه شناس در جویبار کلید خورد. " منتشر شده که جای بسی تامل دارد.

به گزارش مصداق شمال در این جلسه محمد مدانلو با اشاره به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 1396 در تأسیس سازمان اجتماعی کشور و نگرانی‌های فزاینده در حوزه آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه افزود: تدوین اطلس آسیب‌های اجتماعی برپایه داده‌های علمی و براساس نظر کارشناسان و نخبگان و اساتید دانشگاهی در جهت شناخت متغییرها و ارایه راهکار، گامی مهم در شناسایی و سیاست‌گذاری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

در باره همین موضوع با ید اظهار کرد آن زمان که حضرت آقا سیاست ابلاغی خود را در سال 96 در خصوص آسیب های اجتماعی اعلام فرمودند هم دست اندر کارانی چون محمد مدانلو بر سر کار بوده و از کارمندان دولت بوده اند که می‌توانستند نقشی در کاهش آسیبهای اجتماعی شهرستان ایفا کنند، هم تک تک اعضای جلسه حضور داشته اند و هم شهرستان در بحران آسیب های اجتماعی همچون، طلاق، اعتیاد و زباله گردی آلوده بوده و نیاز داشت تا اطلسی برای فاق شدن بر این مشکلات طرح ریزی شود هیچکس بند تنبانش هم نجمبید ولی حالا که کارد به استخوان رسیده و در هز 10 خانوار جویباری یک نفر از اعضای خانواده مستقیم با این آسیبها دست و پنجه نرم می‌کند چطور می‌توان نشست و اطلس نوشت.

جالب است که همین درایت مثال زدنی مسولان جویباری در سرشماری از زمینهای کشاورزی هم با همین رویکرد و با همین ادبیات برق و کرنا کردند و به اطظلاح مامور سرشماری آموزش داده اند، مقادیر زیادی پول برای تحقق این سرشماری خرج کرده اند تا به اصطلاح چشم اندازی علمی از وضعیت پیش روی کشاورزی، کاهش مصرف سموم، ارزیابی نهاده های کشاورزی داشته باشند، به نظرتان چه شد ؟ چقدر موفق بوده اند ؟ هیچ آورده ای نداشت، در آخر هم مجبور شدند آمار کشاورزان و محصولات باغی و دامی شان را با همان سیستم کلیشه ای سابق که توسط دهیاران منطقه انجام می‌شد پیش ببرند.

به نظرم در چنین شرایطی که بحران آسیبهای اجتماعی رشد فزاینده ای داشته و سن بزهکاری های اجتماعی بشدت کاهش یافته فقط اراده مسولان چاره ساز است و باید به هر آنچه که تا به امروز در فضایی موسوم به جلسه و اطلس و بخشنامه و غیره شنیدیم و خوانیدیم اکتفا کرده و با عزم و اراده به جهاد بشتابیم.

درست مثل زمانی که بعثی ها به خاک عزیزمان حمله کردند، آیا در آن زمان جای نوشتن اطلس بود ؟! خیر آنجا هر کس با هر مقام و منسبی با هم رویکرد و نگرشی به جهاد شتافت. همه مردم از هر قشری در میدان حاضر بودند، اغنیا پول و طلا دادند، کشاورزان حاصل دسترنجشان، بانوان غذا و دارو مهیا کردند، رزمندگان هم انسانهای معمولی دوران خود بوده اند که جانشان را برای حفظ ارزشها به کف دست گرفتند وبرای جهاد سر از پا نمی‌شناختند.

در مسله آسیبهای اجتماعی نیز با همه احترامی که برای دکتر عباسی قائل هستیم ولی خودشان بهتر می‌دانند که نگارش و پژوهش در زمانی که آسیب های اجتماعی به همراه فرزندانمان در آتاق خواب فرزندانمان با آنان همبستر می‌شود ( مقصود : فضای مجازی و تلفن همراه است ) نمی‌توان نشست و اطلس نوشت و میزان وخامت اوضاع را برای آنان که خود خبره کارند مرور کرد. شهرستان جویبار و هر شهرستان دیگری در حال حاضر در شرایط بحرانی کنونی اطلس نمی‌خواهد فقط اراده مصمم و پولادین از سوی نهادهای حاکمیتی و مدیران دستگاههای دولتی را می‌طلبد.

اگر می‌خواهید بدانید میزان آسیبهای اجتماعی در شهرستان جویبار به چه میزان است به شما خواهیم گفت، از رسانه ها بعنوان مجریان رکن چهارم دموکراسی، تخبگانی بی ادعا در کف میدان اجتماع بپرسید که آمار طلاق در جویبار چقدر است و دلیل بالا بودن آمار چیست ؟ چرا برخی از محلات جویبار از لحاظ مصرف و فروش مواد مخدر صنعتی بالاتر از حد نرمال است. درصد کشف حجاب، بی حجابی و بد حجابی در جویبار به چه میزان است و علت آن چیست ؟ آمار سقط جنین و تولد فرزندان ناخواسته چیست ؟ چرا سرقت در صدر تخلفات مجرمانه در سطح شهرستان جویبار است؟ علت بالا رفتن سن ازدواج چیست ؟همه این پاسخ ها یقینا 80 درصد به کم کاری مسولان در انجام امورات محوله شان برمی گردد و 20 درصد به فراهم نبودن بستر آموزش خانواده ها که باز هم به بی توجهی نهادهای دولتی بر میگردد.

علی الیحال در چنین احوالی می‌طلبد هر کس با هر سطح از سواد و دانشی که دارد مخصوصا مسولان و مدیران میز پرست، آستین همت را بالا بزنند و به جهاد برخیزند وگرنه دیری نخواهد گذشت که جویبار به قهقرا خواهد رفت چه با اطلس چه بی اطلس. اگر هم در پاسخ این موضوع بگوئید برای مقابله با هر معضلی نیازمند برنامه و چشم انداز هستید، باید بگویم هم چشم انداز و هم چراغ راه روشن و واضح است که مکررا بیانات گوهربار رهبر انقلاب برنامه و مسیر مقابله را برای همگان بیان فرموده اند منتها اراده ای برای اجرا وجود نداشته است ./

 

 

 

 


نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر