menusearch
mesdaghshomal.ir

کارزار خدمت سپاه زیر پوست محلات آسیب پذیر

جستجو
جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ | ۲۱:۲۹:۵۳
۱۴۰۴/۳/۵ دوشنبه
(4)
(0)
کارزار خدمت سپاه زیر پوست محلات آسیب پذیر
کارزار خدمت سپاه زیر پوست محلات آسیب پذیر

مصداق شمال گزارش می‌دهد ؛

کارزار خدمت سپاه زیر پوست محلات آسیب پذیر  

کارزار خدمت سپاه در محلات هدف


سپاه کربلا مازندران با طرح‌های مردمی، شبکه‌های همیار و میزهای مشاوره، نبرد بی‌صدایی را در قلب محلات آسیب‌پذیر آغاز کرده و وقتی اعتیاد، طلاق و بحران جمعیت در یک جبهه قرار می‌گیرند، سپاه با طرح‌هایی مثل صیانت فلق، محله کرامت و قرارگاه جمعیت به میدان می‌آید.


به گزارش خبرگزاری مصداق شمال ، این روزها جامعه با انواع گوناگونی از چالش های اجتماعی مثل اعتیاد، طلاق، فقر، تن فروشی ،کاهش نرخ ازدواج و غیره مواجه است که دستگاههای دولتی هر یک به فراخور وظایفشان بدنبالغ راهکارهای مناسب در جهت بهبود اوضاع می‌باشند در این میان، نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اتکا به ظرفیت های عظیم مردمی در این میدان بعنوان مکمل نهادهای دولتی ذیصلاح نقش‌آفرینی می‌کند.

معاونت اجتماعی سپاه کربلا مازندران یکی از واحدهای پویا و خدمت رسان سپاه مازندران است که با ایجاد کارزارهای جهادی طرح های متعددی را جهت فائق شدن بر آسیب های خانمان سوز اجتماعی برنامه ریزی و اجرا می‌کند که در این گزارش نکته نظرات دکتر یاسین محمدی راد سکان دار معاونت اجتماعی سپاه را بصورت تفصیلی می‌خوانیم؛

 

کارزار خدمت در دل محلات هدف

 

معاون اجتماعی سپاه کربلادر گفتگو با خبرنگار مصداق شمال با توصیف سپاه پاسداران به عنوان یک نهاد پیشرو در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی در استان مازندران مطرح کرد : این نهاد پویا و پایگاه عظیم مردمی تلاش دارد با ارائه برنامه‌های قاعده مند در حوزه‌های مختلف از جمله مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، ترویج سبک زندگی اسلامی، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نقشی اساسی در کاهش ناهنجاری‌ها و تثبیت ارزش‌های دینی ایفا کند.

یاسین محمدی راد در ادامه اهم فعالیتهای معاونت اجتماعی سپاه را چنین توصیف کرد : اقدامات این معاونت، از اجرای طرح‌های محرومیت زدایی پیشگیری و درمان اعتیاد گرفته تا حمایت از ازدواج آسان و فرزندآوری، همگی در قالب مدل‌های بومی و مشارکتی طراحی شده‌اند؛ مدل‌هایی که تلاش دارند علاوه بر پاسخگویی به نیازهای آینده استان در موضوعات اجتماعی را نیز تضمین کنند.

وی در معرفی مهمترین ماموریت های معاونت اجتماعی تصریح کرد : فعالیت‌های ما در چهار محور اصلی متمرکز است آسیب‌های اجتماعی، محرومیت‌زدایی، سبک زندگی اسلامی ،جمعیت و امر به معروف ونهی منکر. هر کدام از این حوزه‌ها برنامه‌ریزی و ساختار خاص خود را دارند و با هدف توانمندسازی مردم و تقویت شبکه های اجتماعی طراحی شده‌اند.

فرماندار سابق سوادکوی شمالی در باب اقدامات معاونت در خصوص اعتیاد اعلام کرد :اعتیاد یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌های اجتماعی است که تمرکز جدی روی آن داریم. در شهرستان‌ها با همکاری پایگاه‌های مقاومت، کارگاه‌های پیشگیری برگزار می‌کنیم. همچنین طرحی به نام محبت اجرا می‌شود که افراد مستعد اعتیاد یا در معرض آسیب، به‌صورت خانواده محور شناسایی و ساماندهی می‌شوند. این طرح پایگاه‌محور بوده و از ظرفیت گروه‌های مردمی تحت عنوان همیاران اعتیاد بهره می‌برد.

محمدی راد در خصوص طرح صیانت فلق یا کمپ ماده 16 تشریح کرد : کمپ ماده ۱۶ که به صیانت فلق مشهور است در شهرستان بابل مستقر است، معتادان متجاهر که توسط دستگاه قضایی معرفی می‌شوند، برای مدت سه تا ۶ ماه در مراکز ترک اعتیاد ما تحت درمان قرار می‌گیرند. این مرکز کاملاً رایگان هستند و پس از اتمام دوره، افراد پاک‌سازی‌شده از مرکز ترخیص می‌شوند. البته پیگیری ما پس از ترخیص هم ادامه دارد؛ از جمله پیگیری وضعیت اشتغال آنها.

وی در ادامه همین مبحث افزود :با صنایع تولیدی و شهرک‌های صنعتی ارتباط برقرار کرده‌ایم تاکنون توانسته‌ایم تعدادی از ترخیص‌شدگان را در حوزه تولیدی سازماندهی کنیم. این کار نیازمند گسترش همکاری بین‌بخشی و حمایت بیشتر از سوی نهادهای دولتی است.

سرهنگ پاسدار یاسین محمدی راد در باره موضوع محرومیت زدائی اشاره کرد و خاطر نشان ساخت : در ۱۹ محله آسیب‌پذیر تحت عنوان محلات کرامت فعالیت داریم این محلات با مشکلاتی نظیر اعتیاد، طلاق بالا، فقر و نبود زیرساخت مواجه‌اند. جلسات منظم با فرمانداران و مسئولان محلی برگزار می‌کنیم و تلاش داریم با هم‌افزایی بین دستگاه‌ها، گره از مشکلات این مناطق باز کنیم.
این جوان ساعی و دغدغه مند جویباری گریزی به اقدامات مربوط به ازدواج آسان و فرزند آوری زد و افزود :در زمینه ازدواج آسان، شبکه‌ای از واسطین خیر تشکیل داده‌ایم که زمینه ازدواج جوانان و ترغیب به ازدواج را پیگیری می‌کنند. همچنین مراکز مشاوره خانواده مهر را در شهرستان‌ها راه‌اندازی کرده‌ایم تا به‌صورت تخصصی به مسائل خانواده رسیدگی شود. در موضوع طلاق نیز شبکه مردمی حکمیت طلاق را تشکیل داده تا بصورت مردمی جلوی روند افزایشی طلاق را کنترل نماییم.

وی در خاتمه تصریح کرد : امیدواریم با مشارکت مردم، رسانه‌ها و مسئولان بتوانیم گام‌های مؤثرتری در کاهش آسیب های اجتماعی استان برداریم چرا که تلاش ما این است که رضایت خداوند متعال و مقام معظم رهبری را جلب کنیم و مردم را در مسیر رشد و تعالی یاری دهیم.

در حالی که آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، کاهش ازدواج، بحران جمعیت و سستی بنیان خانواده به دغدغه‌ای جدی در استان مازندران بدل شده، معاونت اجتماعی سپاه کربلا با اجرای طرح‌های ابتکاری و میدانی نظیر «صیانت فلق»، «محبت»، «محلات کرامت» و مراکز مشاوره خانواده مهر، تلاش دارد با تکیه بر الگوی مشارکت مردمی و رویکردی تربیتی-پیشگیرانه، گره‌گشای بخشی از چالش‌های فرهنگی اجتماعی استان باشد.

 

"ادریس پوردهقان باغلوئی "

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر