menusearch
mesdaghshomal.ir

هدیه شوم حضور گردشگران در مازندران !

جستجو
جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ | ۲۱:۲۳:۰۶
۱۴۰۴/۱/۲۵ دوشنبه
(0)
(0)
هدیه شوم حضور گردشگران در مازندران !
هدیه شوم حضور گردشگران در مازندران !

پایان مسافرت های نوروزی و زباله ؛

هدیه شوم حضور گردشگران در مازندران !


پایان مسافرت های نوروزی و زباله ؛ هدیه شوم حضور گردشگران در مازندران !شهروندان و دوستداران محیط زیست بر این باورند حضور گسترده مسافران در بهار و تابستان در استان مازندران مشکل پسماند را دوچندان کرده است.


مصداق شمال : بعد از پایان تعطیلات نوروزی شهروندان و اهالی روستاهای مازندران با حضور در جنگل‌های هیرکانی و مراتع این استان بخشی از زباله های رها شده در طبیعت را در شبکه های اجتماعی بازنشر می‌دهند.

ایرنا در اینباره نوشت؛ زباله پرانی در ایام تعطیلات نوروزی در یک گستره پهناور شامل جنگلهای هیرکانِی، مراتع، تالاب ها و آب بندانهای استان در کنار جاده های ارتباطی را شامل می‌شود که این امر بازتاب های منفی شهروندو فعالان زیست محیطی این خطه از شمال را به همراه داشت.

این رفتار خلاف فرهنگ و تمدن، متاسفانه بحران زباله را در استان مازندران جدی تر از قبل کرده و نگرانی هایی را در میان دوستداران طبیعت بوجود آورده است.

بحران زباله در مازندران که ریشه ای حدود ۳۰ ساله دارد در سال گذشته به بالاترین مرحله بحران خود رسید تا جایی که برخی از شهرهای مازندران همانند بابل محدود شهرهای در کشور هستند که حتی یک مکان برای دفن و مدیریت زباله ندارند و زباله های تولیدی را با هزینه های سنگین به خارج از استان منتقل می‌کنند.

چالش زباله در این استان به این خاطر بحرانی شدکه در برخی از روستاها زباله ها جمع آوری نمی‌شود چون مکانی برای مدیریت این پسماند وجود ندارد و با توجه به این که روستاهای مازندران بیشترین میزبانی را از گردشگران دارند در حال حاضر حجم انبوهی از زباله ها در طبیعت رها شده است.

تعدادی از شهروندان و دوستداران محیط زیست که در ایام تعطیلات در روستا ساکن بودند بخاطر فرهنگ سازی در مدیریت پسماند زباله های تولیدی را تفکیک و پسماندهای تر را در زمین منزل خود خاک و بخشی دیگر را سوزاندند.

در حال حاضر شهروندان و دوستداران محیط زیست بر این باورند با توجه به حضور گسترده مسافران در بهار و تابستان پیش رو مشکل پسماند یکی از بزرگترین شهرستان های شمال کشور به مراتب حاد تر از شرایط فعلی خواهد شد و مناطق جنگلی و کنار رودخانه های این استان مملو از زباله های رها شده مسافران خواهد شد.

این کارشناسان بر این باورند آموزش و اجرای تفکیک زباله باید به سرعت در این شهرستان اجرایی شود و تعلل بیشتر در این حوزه آسیب های فراوانی به همراه خواهد داشت.

آنها بر این باورند با استفاده از همه ظرفیت های موجود با اطلاع رسانی های متنوع باید برای مسافران فرهنگ سازی شود که بحران زباله در این استان در بالاترین حد ممکن قرار دارد و اگر آنها همکاری نکنند این بحران چند برابر بیشتر از وضعیت موجود برای شهروندان آسیب زا خواهد شد.

مشکل باید در دولت چهاردهم حل شود

استاندار مازندران اظهار کرد: بعد از شکل گیری دولت چهاردهم یکی از جدی ترین برنامه های راهبردی مدیریت جدید در استان آشکار سازی واقعیت های مشکل پسماند در مازندران است.

مهدی یونسی رستمی گفت: در چند ماه اخیر با اطلاع رسانی و روشنگری درست همه به این باور رسیدند که پسماند ابر چالش مازندران است و برای حل آن باید تلاش کرد.

وی با بیان این مطلب که مشکل پسماند مازندران باید زیرساختی و اصولی حل شود، گفت: همه تلاش ها بر آن است تا با همدلی و هم صدایی مشکل پسماند مازندران در این دولت برطرف شود.

یونسی رستمی افزود: فرآیند جداسازی زباله از مبدا در ۱۸۰ روستای مازندران آغاز شده و در گام دوم قرار است تعداد روستاهایی که زباله در آن‌ها از مبدا تفکیک می‌شود به ۵۰۰ روستا برسد.

وی گفت: در مازندران روزانه حدود سه هزار و ۱۰۰ تن پسماند تولید می‌شود که حدود ۲ هزار تن متعلق به شهرها و یک‌هزار و ۱۰۰ تن هم پسماند تولید شده در روستاهای استان است.

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار کرد: برای حل مشکل پسماند مازندران اعتبارات قابل توجهی در نظر گرفته شد و برخی از شهرهای این خطه از شمال باید برای حل این چالش هم صدا باشند.

اما در این بین چیزی که باید توجه بیشتری شود؛ حضور میلیونی گردشگران در استان مازندران و متاسفانه کم توجهی به مباحث زباله و پسماند است. بسیاری از کارشناسان امر بر این باوردند در صورتیکه برای ورود هر گردشگر به استان مازندران مبالغی در نظر گرفته شود، قطعا می‌توان از محل این درآمد موضوعاتی مانند زباله و پسماند را بسرعت حل کرد.


نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر