جمله مذکور " شفافیت و پیشرفت ؛ جویبار در مسیر توسعه " است که البته میتوان دهها مورد را در این تصویر بعنوان ایرادات و مشکلات ساختاری در معرفی عملکرد شهرداری و نحوه استفاده از تصویر و جمله در نمود گزارش خدمت بیان نمود که مجال چنین کاری نیست اما در مجموع انجام این اطلاع رسانی پر هزینه در ایجاد شفافیت در پیشرفت امری ستودنیست که باید از شهردار محترم بخاطر انجام چنین کاری تقدیر نمود.
همانطور که از معنای جمله پیداست، شفافیت همان اطلاع رسانی گزارش خدمت به شهروندان است، پیشرفت نیز مشخص است و در نهایت نگارنده با برایند شفافیت و پیشرفتی که در یکسال اخیر شهرداری جویبار با حضور مهندس سیفی و همکاری اعضای شورای شهر تجربه کرده جویبار را در مسیر توسعه عنوان نموده که جمله ای عاقلانه و هدفمند است.
در تاریخ 9 فروردین 1404 نشستی خبری با موضوع تبیین شعار سال "سرمایه گذاری برای تولید " طی فرخوانی که چند روز قبل از این تاریخ در فضای مجازی منتشر شده بود با حضور تعداد اندکی از مدیران و حضور تعدادی از خبرنگاران و اهالی رسانه در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
شهردار شهر جویبار بعلت کسالت نتوانست در جلسه حاضر شود ولی به احترام خبرنگاران، دو کارشناس خود را در به این جلسه فرستاد، البته غیبت شهردار در مقابل حضور اندک مدیران دستگاههای دولتی چندان هم به چشم نمیآمد مگر برای کسانی که از قبل برای این مسله خود را آماده کرده بودند که اگر شهردار میآمد با خیل عظیمی از سوالات بی سروته وی را آچمز کنند، اگر هم نمیآمد که نیامد هم اذهان را به سمت و سوی بی تفاوتی شهردار سوق دهند، در واقع آن جلسه بنا بود هر چه در چنته دارند برای تخریب خدمات شهرداری رو کنند.
توطئه بر علیه سیفی با تکیه بر ابزار توسعه
"یکی از خبرنگاران منتسب به پایگاه خبری اینستاگرامی در جلسه با طرح این سوال که آیا جویبار در مسیر توسعه شهری قرار دارد ؟ سعی در جهت دهی اذهان حضار به سمت ناکارآمد جلوه دادن اقدامات شهرداری داشته است وی با این پیش زمینه که اگر جلسه بصورت پرسش و پاسخ بود و خبرنگاران سوالات خود را از مدیران مطرح میکردند و عمده گلایه ها و ناترازی ها به شهرداری مربوط میشود کار خودش را آغاز کرده و این مسله را تا مرز توهینم و تحقیر نیز ادامه داد.
وی که سابقه مطالبه گری در همه ادوار را در کارنامه اش دارد ؛ با عنوان این موضوع که چطور یک مدیری میتواند به سطح خفیفی از اصول انسانی برسد که اینگونه معنای توسعه را از اصل آن دور کند. یا در بخشی دیگر از گفته هایش اعلام کرد نمیدانم این مدیری که دم از توسعه میزند تا چه میزان سواد و دانش تحصیلی دارد ؟! یا در بخش دیگری گفت : هر از گاهی خدمات ضعیف و خفیفی در سطح شهر انجام میشود که آنها این را توسعه میدانند، بیشتر شبیه آمال و آرزوی آن مدیران است که جویبار را توسعه یافته ببینند و ...."
مصداق شمال در واکنش به اینگونه حرکات انتحاری چنین رویکردی را نوعی خود کم بینی اجتماعی میپندارد و طرح اینگونه سوالات مثل آیا جویبار توسعه یافته است ؟ مبحثی غیر کارشناسی و کلی گوئی میداند که نتنها هیچ کمکی به اصل ماجرا نمیکند بلکه به نظام مدیریت شهری لطمه نیز وارد میکند. البته شاید برپا کنندگان این شوی رسانه ای هدفشان دقیقا همین باشد یعنی لطمه زدن به نظام مدیریت شهری شهرستان جویبار.
جهت تنویر افکار عمومی و محض اطلاع دوستان و همکاران خوبم " توسعه امری ارزشی، اکتسابی و دارای ابعاد مختلف" است. برای پی بردن به موضوع توسعه یافتگی در یک شهرستان یک سلسله مراتبی شکلی و ساختاری باید طی شود یعنی اینکه آیا ایران کشوری توسعه یافته است ؟، آیا مازندران توسعه یافته است ؟ و در نهایت به جویبار برسیم و با در نظر گرفتن زیر ساختها، خرده فرهنگ ها، اعتبارات، اراده برای انجام خدمت و بسیاری از مولفه های دیگر عیاری برای اینکه توسعه یافته هستیم یاخبر ؟! پیدا نمود.
ولی جمله ای که در بنر شهرداری به آن اشاره شد، شفافیت و پیشرفت ؛ جویبار در مسیر توسعه بود و کاملا واضح موقعیت فعلی جویبار را نشان داده است.
شفافیت : شفافیت موضوعی که در ادوار پیشین حلقه مفقوده در خدمات شهرداری محسوب میشد، یعنی شهروندان به راحتی نمیتوانستند ببینند که چه میزان اعتبار از شهرداری صرف چه مقدار فعالیت و خدمات شده است.
پیشرفت : مسله پیشرفت را با یک مثال شروع میکنم، روزی در هر جلسه ای که با حضور شورا یا شهرداران سابق برگزار میشد اولین گلایه اعضای شورا و شهرداران نبود خودروی مناسب جهت جمع آوری زباله بود ولی امروز آن دغدغه کاملا مرتفع شده حتی شاید بیشتر از حد نیاز شهرستان تامین شده است. در فضای سبز، خدمات شهری، پیاده رو سازی، اجرای جوی و جدول، فعالیتهای عمرانی و غیره هم به موازات همین پیشرفت، پیشرفتهای چشمگیری داشته اند.
جویبار در مسیر توسعه : اینکه جویبار در مسیر توسعه قرار دارد امری بدیهی است، مگر میشود شفافیت و پیشرفت در شهرستان وجود داشته باشد ولی آن شهرستان گامی در مسیر توسعه بر نداشته باشد. اساسا به فراخور زمان هر موجود و انسان و هر چیز زنده ای بر اساس شرح وظایفی که برایش تعیین شده در مسیر توسعه گام بر میدارد مگر اینکه طبیعت آن بی جان باشد ویا توسعه اش در گرو اراده سایرین باشد.
حمایت کورکورانه فرماندار از سوال کلی خبرنگار
وقتی خبر نگار از فرماندار میپرسد شما نگاهتان نسبت به توسعه چیست ؟! فرماندار نیز در پاسخ به وی میگوید توسعه فرهنگی زمانی اتفاق میافتد که شهروند جویباری من صبح که از خواب بیدار میشود با دیدن رفت و روب خیابانها، زیبائی و فضای سبز مسیر و بوی خوش خیابان احساس لذت کند، اگر چنین شود یعنی ما یک قدم به مسیر توسعه نزدیک شدیم...
جل الخالق وارونه ترین تعریفی که میتوان از مقوله توسعه داشت همین است که بدون در نظر گرفتن سلیقه و جهانبینی مردم یک شهرستان آنها را بطور متحد العقیده در داشتن لذات مشابه هم قرار داده و آنگاه این امر غیر ممکن را به زور به تعریف توسعه بچسبانیم که در این باره موضوع رات زیاد باز نخواهم کرد، چون معتقدم شاید فرماندار فکور شهرستان در آن برهه شتاب زده حرفی را زده است و بسط وگسترش این موضوع کار چندان درستی نباشد.
ولی در مجموع این سوال بسیار کلی گوئی و بدون در نظر گرفتن اقتضائات و شرایط حاکم در شهرستان بوده و پاسخ آن از سوی فرماندار نیزبسیار شتابزده و بعضا کورکورانه بوده است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
"مرجع انتشار عملکرد و اخبار شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان مازندران "
دفتر مرکزی : جویبار، خیابان شهید نبی پور
شماره تماس : ۰۱۱۴۲۵۴۳۰۰۲
همراه : ۰۹۳۶۶۵۹۸۲۷۰