menusearch
mesdaghshomal.ir

آرامش، ارمغان همدلی میان شهرداری و پارلمان شهری جویبار

جستجو
جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ | ۲۱:۱۹:۱۰
۱۴۰۴/۲/۲۲ دوشنبه
(3)
(1)
آرامش، ارمغان همدلی میان شهرداری و پارلمان شهری جویبار
آرامش، ارمغان همدلی میان شهرداری و پارلمان شهری جویبار

آرامش، ارمغان همدلی میان شهرداری و پارلمان شهری جویبار

 

نگاهی اجمالی به عملکرد یکسال گذشته شهرداری جویبار در دوره تصدی مهندس رمضان سیفی جویباری

مدیریت شهری منسجم به معنای هماهنگی و یکپارچگی میان بخش های مختلف شهری (از حمل ونقل و محیطزیست تا مسکن و خدمات عمومی) تحت چارچوبی یکپارچه و مبتنی بر برنامه ریزی استراتژیک است. در این فرآیند، نقش شهرداری بعنوان نهاد اجرایی و پارلمان شهری (شورای شهر) به عنوان نهاد نظارتی و قانونگذاری محلی، نقشی حیاتی ایفا می‌کند.
این روزها گشتی که در کوچه و خیابان های شهر جویبار بزنید، انظباطی را در عملکرد شهرداری شاهد خواهید بود که این نظم و انظباط شاید در هیچ دوره ای به شفافیت این دوره نبوده است. اگر به تجهیزات موتوری و تجهیزات خدمت رسان شهرداری نیز نگاهی سر انگشتی بیاندازید قطعا تجهیزاتی را خواهید دید که تا سالها شهرستان را از تامین تجهیزات موتوری و نقلیه بی نیاز خواهد کرد ودر مجموع اگر با بخش کثیری از مردم شهرستان در ارتباط بوده و از عملکرد شهرداری و شورای شهر پرسش کنید، یقینا چیزی جز نظر مثبت از عملکرد یکسال گذشته شهرداری نخواهید شنید .
همه این اتفاقات طی یکسال گذشته اول بخاطر همفکری و هم افزائی اعضای شورا در انتخاب شهرداری بادرایت و توانمند رقم خورده و دوم توانمندی مهندس رمضان سیفی جویباری بعنوان شهردار شهر جویبار که الحق و الانصاف صددر صد توان و اعتبار خود را در خدمت رسانی صادقانه برای شهروندان گذاشته است.

باید پذیرفت که رابطه سازنده شهرداری و پارلمان شهری تأثیری مستقیم بر بازدهی مدیریت شهری دارد، موضوعی که تقریبا در چند ماه اخیر با نشستن سید حسین میری بر کرسی ریاست شورای اسلامی شهر جویبار به وضوح شاهد آن هستیم .
تقویت همسوئی سیاست ها و بودجه ریزی به دور از نگاه بخشی نگری و نگاه قومی و قبیله ای، کاملا آگاهانه و عادلانه بر اساس خرد جمعی و در نظر گرفتن اولویتهای اجرائی صورت گرفته که این نحوه مدیریت پارلمان شهری را می‌توان جزو خصیصه های ذاتی مهندس میر حسین میری دانست و وجه تمایز وی با همنوعانش در شورای اسلامی شهر .
البته جمله فوق نافی تدبیرو توانمندی سایر اعضای شورای اسلامی شهر جویبار نیست زیرا بر این عقیده ایم که هر یک از اعضای شورا بعنوان وزنه ای راهگشا دارای خصوصیات منحصر بفردی در اداره امور هستند که درایت مهندس میری توانسته این توانمندی های بلقوه را در یک گروه پنج نفره بلفعل تبدیل نماید و از عصاره این توانمندی ها برای تحقق شعار "توسعه و پیشرفت" بهره لازم را ببرد.

همکاری نزدیک بین شورای اسلامی شهر در دوره ریاست مهندس میری و شهرداری در دوران تصدی مهندس رمضان سیفی، تضمین کننده تصویب طرحها و بودجه های کلان با سرعت و کارایی بالا شده است که تخصیص چندین میلیارد اعتبار فرا استانی جهت خرید تجهیزات به روز و ماشین آلات مورد نیاز واحدهای مختلف شهرداری نمونه بارزی از رهاورد همکاری میان شهرداری و شوراست.
کاهش تنشهای سیاسی و همگرایی در تعیین اولویتها (مثل پروژههای عمرانی، توسعه پایدار یا حل بحران ترافیک) به اجرای بدون وقفه برنامه ها میانجامد که انصافا چنین رویکردی را امروز در جویبار و اداره مدیریت شهری شاهد هستیم.

از دیگر عناصر مهم در تصمیم سازی شورای شهر و تصمیم گیری شهرداری عنصر شفافیت و پاسخگویی است که جزو نکات مثبت در این دوره به حساب می‌آید و از همه مهمتر باعث نگاه مثبت مردم به عملکرد شهرداری نیز شده است.
آنچه که امروز شاهد آن هستیم، پارلمان شهری با نظارت فعال بر عملکرد شهرداری، اطمینان حاصل میکند که پروژه ها مطابق با استانداردهای شفافیت و عدالت اجتماعی پیش می‌روند و از سوئی دیگر گزارشدهی منظم شهرداری به شورا، اعتماد عمومی را تقویت کرده و فضایی برای اصلاح خطاها و بهبود مستمر فراهم کرده است.
جلب مشارکت شهروندان از جمله نکات کلیدی در پیشبرد اهداف توسعه محور شهرداریست که نیازمند شبکه سازی و ایجاد ارتباطات وسیع با مردم بصورت چهره به چهره و یا گاها توسط معتمدین محلات است که در این زمینه نیز دستاوردهای ریاست شورای اسلامی شهر مهندس سید حسین میری و مهندس رمضان سیفی جویباری قابل تحسین بوده که نمود خود را در انجام پروژه های عمرانی نشان داده است.
هماهنگی بین این دو نهاد، امکان طراحی سیاستهای مبتنی بر مشارکت مردمی را افزایش میدهد و ابزارهای قابل توجه شهرداری و شورا همچون ارتباط مستمر با جراید و خبر گزاری ها، فعالان فضای مجازی و سایر بسته های گزارش دهی به مردم موج عظیمی از رضایت و خوشنودی شهروندان را به سمت این نهاد مردمی گسیل نموده است.
شاید پرداخت روشن به عملکرد مدیریت شهری کمی بدور از ذهن و تصویر کننده یک کارزار رسانه ای تبلیغاتی باشد اما موضوعات فوق کاملا واقع گرایانه است و البته امید بخش برای همه اقشار که سالهای سال شهر را در قهقرا دیده اند ولی امروز با انتخاب شهرداری درست و پاک دست و با همدلی شورای اسلامی شهر این موارد کاملا شفاف و بر همگان آشکار است. اما در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت شهری جویبار هیچ باگ یا مشکلی ندارد ؟! با احترام باید گفت بله، مشکلات بسیار است ولی قابل حل است مهم این است که افرادی با دغدغه حل مشکلات بر مسند نشسته اند و اراده برای فائق شدن بر مشکلات حوزه شهری وجود دارد، از سوئی دیگر بواسطه درایت همین متصدیان حوزه شهری ابزارهای لازم و تجهیزات مورد نیاز برای حل مشکلات شهر نیز به اندازه قابل توجهی برای ارائه خدمت به شهروندان تامین شده است .
در شرایط اضطراری (مانند سیل، آلودگی هوا یا همه گیری)، رابطه سازنده به تصمیم گیری سریع و تخصیص منابع بدون کشمکش های بوروکراتیک کمک می‌کند که جای دارد شورای شهر و شهرداری جویبار بصورت جدی در این مسیر گام بردارند که البته فراهم شدن چنین بستری بدون همکاری نهادهای حاکمیتی محلی غیرممکن است و این همکاری باید از آنچیزی که امروز می‌بینیم فراتر و کارا تر در نظر گرفته شود.

مدیریت شهری موفق، بدون همکاری نهادهای حاکمیتی محلی غیرممکن است. رابطه مبتنی بر احترام متقابل بین شهرداری و پارلمان شهری نه تنها بازدهی عملیاتی را افزایش میدهد، بلکه مشروعیت و اعتماد عمومی به حکمرانی شهری را تقویت می‌کند. این هماهنگی، شهرداری را از یک نهاد صرفاً اجرایی به «نماینده ای پاسخگو» تبدیل میکند که بازتاب عملکرد آن در کیفیت زندگی شهروندان و پایداری شهر نمایان می‌شود

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر